Happy Horse met naam top 100 namen baby

De top 100 meest populaire meisjesnamen van 2022

Ben jij in verwachting van een meisje, dan is het logisch dat je gaat nadenken over een leuke naam voor jouw kindje. Maar er zijn zo veel namen waar je uit kan kiezen, waardoor het uitzoeken van een leuke naam een lastige opgave is. Welke naam vind je bijvoorbeeld mooi bij de achternaam passen. Zeg het een paar keer hardop en je hoort vanzelf of het dé naam is die jij jouw kleine meid gaat geven. Opschrijven van de naam helpt ook goed zodat je kunt zien of het bij elkaar past. Ook de initialen zijn een belangrijk punt, maak je met de initialen van de betreffende naam geen gekke combinatie of afkorting? Genoeg om over na te denken bij het uitzoeken van de juiste naam. Om jou een handje op weg te helpen geven we je een aantal tips en ideeën om over na te denken bij de zoektocht. En natuurlijk een lijst van babynamen volgens de laatste trends.

Meisjesnamen met een betekenis

Wil je jouw kleine meid een mooie naam met betekenis geven, omdat je de achterliggende gedachte zo mooi vindt? Dan zit je bij veel namen wel goed. De meeste namen in de top 100 meisjesnamen hebben namelijk wel een betekenis. Wij hebben 10 voorkomende meisjesnamen uit de top 100 met een mooie betekenis voor je uitgelicht.

 1. Amy: deze naam volgt uit het Franse woord 'aimer'. Dit betekent uiteraard 'liefhebben'.
 2. Emma: afkomstig van namen die beginnen met ermin of irmin, wat 'verbonden' en 'krachtig' betekent. Het Germaanse woord ermena heeft ook een link met Emma, dit betekent 'groot' of 'geweldig'.
 3. Fleur: in het Frans is een Fleur een bloem. Daarnaast komt deze naam van de naam Flora, die de godin van de bloemen en de lente was.
 4. Julia: afgeleid van de Latijnse familie Julius, wat lijkt op het Griekse woord ioulos. Dit betekent 'jeugdige'.
 5. Lotte: de afgeleide naam van Charles is Charlotte, daar komt Lotte dan ook uit voort. De naam Charles komt uit het Germaans (net als Karel) en betekent 'vrije man'. Dezelfde betekenis geldt voor Lotte.
 6. Mila: deze naam is afkomstig van de Slavische naam Ludmilla. Dit woord bestaat uit twee delen, namelijk lud- en -mila, wat samen ‘geliefd bij het volk’ betekent. De betekenis van Mila is dan ook 'geliefd'.
 7. Olivia: samen met de naam Olivier heeft Olivia als betekenis een olijfboom, in het Latijn is een 'olivarius' bijvoorbeeld ook een olijfboom.
 8. Roos: een variant van de naam Rosa wat in het Latijn 'roos' betekent. In de Germaanse taal betekent Roos dan weer 'roem'.
 9. Sophia: deze naam komt uit het Grieks en betekent '(levens)wijsheid'.
 10. Yara: komt van de naam Jaromir, oftewel twee samengestelde woorden die allebei een andere betekenis hebben. Jaro betekent in het Slavisch 'heftig van karakter' en mir betekent 'beroemd'.

10 meisjesnamen die beginnen met een klinker

In tegenstelling tot jongensnamen, beginnen meisjesnamen veel vaker met een klinker én eindigen ze ook nog eens vaak met de letter 'a'. Denk bijvoorbeeld aan Anna, Isa, Laura, Eva en Nina. De a-klank en andere klinkers worden vaak geassocieerd met zacht en lief. Dat past dus super goed bij stoere korte namen, om deze meisjesnamen toch nog een lieve klank mee te geven. In de top 10 vind je al 8 namen die met een klinker eindigen, maar ook verderop in de top 100 vind je nog meisjesnamen die eindigen met een klinker. Maar welke populaire namen beginnen dan met een klinker (en eindigen er ook nog eens mee)? Ontdek ze snel!

 1. Amy / Amélie
 2. Anna / Anne
 3. Elena / Eline / Elaine / Eliane
 4. Elise / Elisa
 5. Emma / Ella
 6. Eva / Ava
 7. Evi / Ivy
 8. Isa / Isé
 9. Isabelle / Isabella
 10. Olivia

Top 100 meisjesnamen van 2022

Je kwam uiteraard hier, vanwege de 100 meisjesnamen die wij voor je op een rijtje hebben gezet. Waar deze namen vandaan komen? Uit ons eigen bestand! Jaarlijks worden er duizenden babymutsjes met naam besteld in onze webshop. Wij kunnen daarom perfect een namenonderzoek doen met populaire meisjesnamen. Deze lijst bestaat dan ook uit de top 100 meisjes namen die in het jaar 2022 het vaakst op een babymutsje werden gedrukt. Neem snel een kijkje en wie weet zit de naam van jouw ongeboren kindje er wel tussen!

 1. Julia
 2. Emma
 3. Tess
 4. Yara
 5. Milou
 6. Sophie
 7. Mila
 8. Evi
 9. Saar
 10. Olivia
 11. Liv
 12. Nora
 13. Zoë
 14. Noor
 15. Lotte
 16. Lieke
 17. Maud
 18. Luna
 19. Nina
 20. Maeve
 21. Elin
 22. Fleur
 23. Emily
 24. Sara
 25. Lynn
 1. Sofie
 2. Lina
 3. Anna
 4. Eva
 5. Lauren
 6. Loïs
 7. Hailey
 8. Sarah
 9. Fenna
 10. Nova
 11. Roos
 12. Livia
 13. Fien
 14. Isa
 15. Feline
 16. Romée
 17. Esmee
 18. Amy
 19. Ivy
 20. Noé
 21. Sofia
 22. Lily
 23. Lara
 24. Elena
 25. Bo
 1. Floor
 2. Lizzy
 3. Sophia
 4. Noa
 5. Jasmijn
 6. Ella
 7. Veerle
 8. Julie
 9. Hannah
 10. Cato
 11. Mia
 12. Liva
 13. Lena
 14. Chloë
 15. Lisa
 16. Elise
 17. Amber
 18. Norah
 19. Jill
 20. Vera
 21. Isabella
 22. Novi
 23. Demi
 24. Yuna
 25. Naomi
 1. Juul
 2. Suze
 3. Puck
 4. Inaya
 5. Jade
 6. Rosa
 7. Liz
 8. Juna
 9. Fenne
 10. Merel
 11. Lize
 12. Isabel
 13. Tessa
 14. Jolie
 15. Mae
 16. Maya
 17. Laura
 18. Femke
 19. Charlotte
 20. Mirthe
 21. Benthe
 22. Nola
 23. Féline
 24. Elisa
 25. Eline

Populaire producten met naam

Gratis babymutsje met naam aanvragen

Zodra je bent bevallen kun je super leuke baby items met naam laten bedrukken. Denk aan rompertjes, t-shirts met korte mouwen en een babypakje of juist een houten kist voor herinneringen, Little Dutch speelgoed en nog veel meer. Neem vooral eens een kijkje op onze website. Maar wist je dat wij ook samenwerken met WIJ.nl? Zodra jij bent bevallen en je de naam van jouw meisje weet, kun je via WIJ een gratis babymutsje aanvragen. Ook vind je bij WIJ meer informatie over de voorwaarden voor het bestellen.