Speendoekje teddy met naam top 100 namen baby

De top 100 meest populaire jongensnamen van 2022

Als je in verwachting bent is het eerste waar je aan gaat denken natuurlijk de naam die je jouw zoontje of dochtertje gaat geven. En laat dit nou net één van de lastigste dingen zijn die er is. Er zijn zoveel leuke namen die jij aan je kleintje kan geven, maar welke vind je nou het leukst en het beste passen? Het is leuk om over na te denken, maar de uiteindelijke naam kiezen blijft een dingetje. Je geeft je kleintje tenslotte een naam die hij voor de rest van zijn leven bij zich draagt. In het proces van het kiezen van de juiste naam zijn er vele vragen die je jezelf vooraf gaat stellen, waaronder 'wil ik mijn kindje een naam geven met een betekenis, zo ja welke betekenis?', 'wil ik een genderneutrale naam aan mijn kindje geven?' of 'wil ik mijn kindje vernoemen naar een familielid, en zo ja welk familielid?' In dit blog helpen wij jou met allerlei suggesties voor jongensnamen volgens de laatste trends. Want een lijst van babynamen helpt jou als geen ander om tot dé naam van jouw kindje te komen.

Jongensnamen met een betekenis

Het geven van een naam met betekenis is een super mooie achterliggende gedachte. De meeste namen in de top 100 jongensnamen hebben een betekenis. Wij hebben voor jou de 10 meest voorkomende jongensnamen met een mooie betekenis opgesomd.

 1. Adam: deze naam wordt in de Bijbel gebruikt voor de eerste persoon op de wereld. In het Hebreeuws betekent de naam ook wel 'mens'.
 2. Finn: in Ierland wordt de naam gezien als die van een held, maar het betekent 'eerlijk'. Finn is een naam van Scandinavische afkomst.
 3. Guus: is herleid van de naam Augustus. Augustus komt van 'augere' wat 'vermeerderen' betekent.
 4. Jens: Jens is afgeleid van de Hebreeuwse naam Johannes. Het betekent 'God is genadig'. Jens is van oorsprong een Deense naam.
 5. Luca / Lucas: de naam is afgeleid van de naam Lucanus en heeft als betekenis 'afkomstig uit Lucanië (Zuid-Italië)'.
 6. Liam: de naam is een variant van Wilhelm wilskracht, streven, beschermer, koning.
 7. Mason: van oorsprong is dit een achternaam, van personen die met stenen werkten. Sinds de jaren 00's gebruiken we de naam ook als voornaam en heeft het de betekenis 'iemand die met steen werkt'.
 8. Owen: is een Engelse naam die is afgeleid van de Griekse naam Eugenius. Dit betekent ook wel 'van adel geslacht' of 'welgeboren'.
 9. Quinn: deze naam werd vroeger gebruikt voor de vijfde zoon die werd geboren en later ook voor het kind dat in de vijfde maand werd geboren. Het is een afkorting van Quintus, wat in het Latijn 'vijfde' betekent.
 10. Sam / Sem: verkorte naam van Samuel, wat ook wel 'de naam is God' of 'van God gebeden' betekent. Komt uit het Hebreeuws.

10 jongensnamen die ook als meisjesnaam gegeven worden

Oftewel genderneutrale namen. Je ziet ze tegenwoordig vaak, doordat de ouders van nu hun kinderen niet meer per se een naam willen geven die wordt geïdentificeerd met een man of een vrouw. Ook willen ze hun kind de kans geven later zelf te ontdekken met welk gender zij zich identificeren. De 10 namen die jongens en meisjes kunnen dragen vind je hier.

 1. Bobbie / Bobby
 2. Charlie / Charly / Charley
 3. Demi / Demy
 4. Jamie / Jaimy
 5. Jip
 6. Marijn
 7. Nicky
 8. Noa / Noah
 9. René / Renée
 10. Robin

Top 100 jongensnamen van 2022

En dan gaan we nu naar de lijst waar je natuurlijk daadwerkelijk voor kwam. Bij Simply colors worden jaarlijks duizenden babymutsjes met naam besteld. Dat betekent dat wij super goed kunnen onderzoeken welke jongens namen het meest populair waren. Wij hebben alle gegevens van 2022 onderzocht en op basis daarvan de populairste jongensnamen van het jaar op een rijtje gezet. Neem snel een kijkje en wie weet zit de naam van jouw ongeboren kindje er wel tussen!

 1. Noah
 2. Finn
 3. Lucas
 4. Levi
 5. Milan
 6. Sem
 7. Noud
 8. Daan
 9. Liam
 10. Mees
 11. Luuk
 12. Luca
 13. James
 14. Mason
 15. Bram
 16. Sam
 17. Boaz
 18. Guus
 19. Mats
 20. Lars
 21. Jens
 22. Zayn
 23. Jake
 24. Jesse
 25. Adam
 1. Jurre
 2. Gijs
 3. Morris
 4. Teun
 5. Thijs
 6. Siem
 7. Julian
 8. Thomas
 9. Stijn
 10. Joep
 11. Max
 12. Dex
 13. Owen
 14. Olivier
 15. Jayden
 16. Niek
 17. Jack
 18. Dean
 19. Benjamin
 20. Jaxx
 21. Floris
 22. Vince
 23. Ruben
 24. Ryan
 25. Sven
 1. Mick
 2. Kai
 3. Jason
 4. Tijn
 5. Roan
 6. Ties
 7. Otis
 8. Joah
 9. Tobias
 10. David
 11. Hidde
 12. Rayan
 13. Xavi
 14. Sepp
 15. Nolan
 16. Job
 17. Milo
 18. Lenn
 19. Fedde
 20. Jace
 21. Oliver
 22. Nathan
 23. Ezra
 24. Melle
 25. Lio
 1. Cas
 2. Dani
 3. Aiden
 4. Moos
 5. Tim
 6. Bodhi
 7. Tygo
 8. Senn
 9. Hugo
 10. Ted
 11. Sef
 12. Loek
 13. Ravi
 14. Tom
 15. Joshua
 16. Daniël
 17. Scott
 18. Quinn
 19. Jip
 20. Elias
 21. Pepijn
 22. Stef
 23. Jonah
 24. Mace
 25. Lev

Populaire producten met naam

Tips voor het kiezen van een jongensnaam

Maar hoe kies je nou de beste jongensnaam uit zo'n lijst? Al die verschillende namen, soms maakt dat het maken van een keuze juist nog lastiger. Als het goed is zitten er tal van namen tussen waarvan je direct al weet dat die het nooit gaan worden. Wij geven je graag nog een aantal tips wanneer jullie toe zijn aan het uitkiezen van een naam.

 1. Past de naam die jullie leuk lijkt bij de achternaam? Zeg de voor- en achternaam eens een aantal keer hardop om te kijken of het goed past en klinkt. Ook de initialen bepalen een groot deel van het kiezen van de naam. Zeg het niet alleen hardop, maar schrijf de naam ook eens voluit op.
 2. Zoek de betekenis van een naam op en check of de naam in een andere taal geen gekke betekenis heeft.
 3. Willen jullie een populaire naam die vaak voorkomt of juist eentje die je niet zo vaak hoort? Vaak kan de spelling daar ook nog een rol in spelen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een alternatieve spelling kiezen, zoals Nyck in plaats van Niek.

Gratis babymutsje met naam aanvragen

Zodra je bent bevallen kun je super leuke baby items met naam laten bedrukken. Denk aan rompertjes, t-shirts met korte mouwen en een babypakje of juist een houten kist voor herinneringen, Little Dutch speelgoed en nog veel meer. Neem vooral eens een kijkje op onze website. Maar wist je dat wij ook samenwerken met WIJ.nl? Zodra jij bent bevallen en je de naam van jouw kindje weet, kun je via WIJ een gratis babymutsje aanvragen. Ook vind je bij WIJ meer informatie over de voorwaarden voor het bestellen.