Vacature Software Engineer

Ben jij agile pur sang? Vind jij het heerlijk om in een omgeving te werken waar geen dag hetzelfde is en waar we keihard, en met een goede dosis humor, elke dag werken aan een gestroomlijnd productie-proces en een geoliede webshop? Dan zijn we opzoek naar jou!

Simply Colors is op korte termijn opzoek naar een gedreven Software Engineer. Als Software Engineer programmeer jij zowel front-end als back-end en ontwikkel je nieuwe functionaliteiten in de webshop en het CMS van Simply Colors.

Ook stort jij je met volle overgave op de vraagstukken die binnenkomen van de productie-afdelingen en klantenservice en voer je code-reviews uit om elkaar naar een hoger niveau te tillen.

Je gaat werken binnen een jong bestaand ontwikkelteam van 2 developers en 1 product owner waarbinnen je nieuwe innovatieve ideeën gaat realiseren voor onze webshop. Als Software Engineer denk je na over de architectuur van deze producten en draag je bij aan het ontwikkelen hiervan.


Functie-eisen

Wat zoeken wij in jou?
Je hebt ruime kennis en minimaal 4 jaar ervaring in programmeren in PHP, JQuery, MySQL maar ook andere talen zoals Java en C#. Dit blijkt ook uit je cv.

 • Je hebt HBO werk & denk niveau
 • Je heb ervaring met Linux;
 • Kennis van Vagrant, Ansible, Composer, Laravel, Zend is een pre;
 • Je hebt ruime ervaring met object georiënteerd werken;
 • Je hebt ervaring met Agile software development (zoals SCRUM);
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt goed in teamverband werken;
 • Werken met en rapporteren in Jira.

Wij bieden jou
 • Uitdagende technische projecten;
 • Inspirerende werkomgeving met ervaren professionals;
 • De mogelijkheid om te groeien.

Hoe ziet een werkdag er uit?

Je werkdag begint tussen 8:30 en 9, maar als jij eerst koffie nodig hebt, de file wilt ontwijken of simpelweg geen ochtendmens bent, dan is 9:30 ook prima. De dag begint met de daily scrum, waar je vertelt wat je gisteren hebt gedaan, waar je eventueel tegenaan bent gelopen en wat je vandaag gaat doen. De sprints bij Simply Colors duren 2 weken en je hebt dus nog 1 week om de functionaliteit naar test te zetten zodat de Product Owner het op de Deploy-omgeving kan gaan testen.

Je hebt nog wat vragen over een bepaald ticket en besluit eerst helderheid te verkrijgen en loopt bij de Product Owner binnen. Jullie bespreken het ticket en jullie sparren over de oplossing. Als je weer verder kan duik jij diep in de code, waar je met volle focus niet meer uitkomt tot aan de lunch.

We lunchen meestal met z’n allen en met mooi weer lopen we een rondje. Je eet je bammetjes of warm eten van gisteravond en raakt aan de praat met je collega van de marketing-afdeling. Zij heeft een goed idee voor het CMS en je besluit dit mee te nemen in de volgende daily scrum. Deze vraag denk je te kunnen combineren met een ticket die al in de sprint staat.

’s middags is er een retrospective over de vorige sprint en dit bereid je voor met wat aantekeningen. Samen met het team beoordeel je de samenwerking, de kwaliteit van de opgeleverde tickets en verbeterpunten voor de volgende sprint.

Na de retro duik je weer je code in en voor je het weet is het 17 uur!


Over Simply Colors

Simply Colors is een jonge, dynamische en internationale webshop die zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van persoonlijke bedrukte baby- en kinderbasics. Denk aan een rompertje met naam van het kindje of een gepersonaliseerde BBQ-set voor vaderdag.

Werken bij Simply Colors betekent vrijheid, programmeren in diverse omgevingen en programmeertalen en het oplossen van complexe vraagstukken. Hierdoor blijft het werk afwisselend en uitdagen.


Solliciteren?

Indien je geïnteresseerd bent in de functie van developer en je denkt dat jouw kennis en ervaring aansluiten, verzoeken we je jouw motivatie en cv per mail te sturen naar stein@simplycolors.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.