Stagiair Content Marketing

Ter versterking van ons marketing team zijn wij op zoek naar een enthousiaste en creatieve content marketing stagiaire.

Simply colors bedrukt persoonlijke baby- en kinderproducten. Met trots communiceren wij: 100% persoonlijk. Al onze producten zijn namelijk te personaliseren – zelf te ontwerpen met bijvoorbeeld de naam van je kindje en geboortedatum, maar er is heel veel meer mogelijk! Een grappige tekst, twinning-producten of een opdruk voor een vrijgezellenfeestje. Om de klant te helpen in creativiteit is het aan de online marketeers om deze vele opdrukmogelijkheden goed onder de aandacht te brengen. Dit doen we door de site regelmatig te optimaliseren en nieuwsbrieven zo relevant mogelijk te maken.

Verantwoordelijkheden

 • Meedenken en uitvoeren van marketing campagnes
 • Je helpt mee met het opzetten en onderhouden van online campagnes via social media
 • Werken aan een ijzersterke SEO
 • Optimaliseren van de website
 • Analyseren van diverse marketing acties

Wat zoeken wij in jou?

 • Een relevante opleiding, richting marketing, communicatie of commerciële economie.
 • Je bent minimaal 3 of 4 dagen beschikbaar voor een periode van 3 tot 6 maanden
 • Je bent creatief, commercieel ingesteld en beschikt over overtuigingskracht.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve Nederlandse vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je hebt ervaring met Photoshop (pré).
 • Je hebt ervaring met Google Analytics (pré)
 • Je past binnen de kernwaarden van Simply colors: klantgericht, doen wat je belooft, flexibel, aanpakken.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Alle collega’s van Simply Colors werken op dezelfde locatie, te Soest. Bij binnenkomst is de productie-afdeling al bezig om de gratis mutjes te bedrukken, de dag voor te bereiden en de klantenservice beantwoordt de mails van het weekend. Je loopt naar het koffie-apparaat haalt een bak koffie of thee en zet je computer aan.

Op maandagen worden nieuwsbrieven verstuurd dus je checkt gelijk of je de weddenschap op de subjectline hebt gewonnen. De tijd vliegt voorbij wanneer je nieuwe producten aan de webshop aan het toevoegen bent. Om 12:30 lunchen we: je maakt een tosti-hamkaas van de broodjes die je hebt meegenomen en loopt daarna een rondje buiten met het team of slaat een balletje op de tafeltennistafel.

In de middag is er een marketing-overleg. Daar worden de nieuwsbrieven van de komende 2 weken besproken, nieuwe illustraties, nieuwe producten en eventuele acties met andere merken die eraan gaan komen. De zomervakantie komt er namelijk aan en daarvoor willen we een cross-mediale campagne opzetten. Alle uitingen worden besproken van nieuwsbrief tot aan flyer. Jij hebt een analyse gemaakt op de Facebook posts en nieuwsbrieven van vorig jaar rond de zomervakantie en presenteert dit in een paar slides. Met deze input wordt de marketingkalender verder ingevuld.

Terwijl je langs de persen loopt zie je een hele creatieve opdruk. Je besluit om deze te fotograferen voor social en maakt een leuke sfeerfoto. Aan het einde van de dag bekijk je nog even je mail en sluit vervolgens je computer af om 17 uur om lekker naar huis te gaan.

Solliciteren?

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie en je denkt dat jouw kennis en ervaring aansluiten, verzoeken we je jouw motivatie en cv per mail te sturen naar Nihad, nihad@simplycolors.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.